Šola zdravega odraščanja

Šola zdravega odraščanja je namenjena otrokom in mladostnikom od vstopa v šolo do 26. leta starosti, pri katerih opažamo spremembe na področju čustvovanja, hranjenja in/ali vključevanja v vrstniško družbo.

Kadar opazimo otroka ali mladostnika v stiski, smo odrasli tisti, ki ga lahko usmerimo v iskanje pomoči. Ena od oblik pomoči je tudi vključitev mladega v program Šole zdravega odraščanja. Veliko lahko naredimo s pravočasnim ukrepanjem. Tako starše, učitelje, svetovalne službe, centre za socialno delo, pediatre in ostale, ki prepoznajo težave in stiske otroka, spodbujamo, da dovolj zgodaj usmerijo otroka v program.

OBVESTILO O ZAČASNEM PRENEHANJU IZVAJANJA PREVENTIVNIH PROGRAMOV 12.3.2020
V skladu z Odredbo o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID+19) vas obveščamo, da od ponedeljka 16.3.2020 dalje, začasno prenehamo sprejemati otroke in mladostnike v program Šola zdravega odraščanja in program Rehabilitacija in/ali reintegracija oseb z motnjami hranjenja in čustvovanja.

AMBULANTNA DEJAVNOST
Do nadaljnjega zaradi zajezitve širjenja koronavirusa, odpovedujemo tako prve kot tudi kontrolne preglede otrok in mladostnikov obravnavanih na CDZOM Brezovica in klinično psihološki ambulanti na Rakitni.

O novem datumu pregleda boste pravočasno obveščeni.

Romana Rasperger, direktorica