Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna

Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna je javni zdravstveni zavod, katerega poslanstvo je pravočasno prepoznavanje in zgodnja obravnava otrok in mladostnikov, rizičnih za razvoj psihičnih težav. Zaradi izvajanja visoko kakovostnih zdravstvenih storitev v prijetnem naravnem okolju, je Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna edinstvena tovrstna ustanova v slovenskem prostoru.

Predani smo skrbi za duševno zdravje otrok in mladostnikov. V ta namen izvajamo edinstvene celostne programe terapevtske obravnave otrok in mladostnikov ter njihovih družin:

Poleg tega izvajamo tudi psihološko in psihiatrično ambulantno dejavnost, v okviru katere je našim uporabnikom in njihovim najbližjim na voljo tudi psihoterapevtska obravnava.

Rakitna je pravi balzam za mlado dušo – prostor za nove priložnosti in izkušnje, za razumevanje, sprejemanje, toplino, igro, domišljijo, doživetje, energijo in seveda za zdravje. Ne pravijo zaman, da je narava zelo dobra zdraviteljica. Tako je strokovni ekipi, ki pri nas skrbi za zdravstveno in psihološko obravnavo ali varstvo in vodenje mladih, v odlično pomoč tudi Rakitna sama.

Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna je prostor kjer otroci dobijo priložnost …

OBVESTILO O ZAČASNEM PRENEHANJU IZVAJANJA PREVENTIVNIH PROGRAMOV 12.3.2020
V skladu z Odredbo o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID+19) vas obveščamo, da od ponedeljka 16.3.2020 dalje, začasno prenehamo sprejemati otroke in mladostnike v program Šola zdravega odraščanja in program Rehabilitacija in/ali reintegracija oseb z motnjami hranjenja in čustvovanja.

AMBULANTNA DEJAVNOST
Do nadaljnjega zaradi zajezitve širjenja koronavirusa, odpovedujemo tako prve kot tudi kontrolne preglede otrok in mladostnikov obravnavanih na CDZOM Brezovica in klinično psihološki ambulanti na Rakitni.

O novem datumu pregleda boste pravočasno obveščeni.

Romana Rasperger, direktorica