Naravoslovne vsebine in aktivnosti

Športne aktivnosti

Smučanje in sankanje
V neposredni bližini zdravilišča sta smučišče z vlečnico in sankališče. Smučišče je primerno za starejše predšolske otroke in učence v prvi triadi osnovne šole. Pri pripravi smučišča si pomagamo s teptalcem snega.
Kolesarjenje
V zdravilišču si lahko izposodite kolesa in se odpeljete pogledat katero izmed naših znamenitosti in imenitnosti (Brinarjeva jelka, največja slovenska smreka, ostanki rimskega zidu, žegnani studenec). Cena izposoje: 3,5 EUR na osebo na dan.
Športno plezanje
Na voljo sta dve plezalni steni. Nizka – trening stena za ogrevanje – je primerna za vse otroke.
Po njej lahko plezajo brez varovanja, priporočljiva pa sta spremstvo in pomoč odraslih. Na visoki plezalni steni so otroci varovani. Varuje jih strokovno usposobljena oseba. Cena: 3,00 EUR na osebo.
Lokostrelstvo
S pomočjo strokovnega vodstva otroci osvojijo pravilno tehniko streljanja in puščica je zelo hitro v sredini tarče. Lokostrelska oprema je prilagojena velikosti in moči otrok. Otroke poučimo tudi o skrbi za varnost. Cena: 3,00 EUR na osebo.
Orientacija
Orientacija poteka v obliki tekmovanja. Skupine pod vodstvom svojih učiteljev na poti rešujejo različne naloge, uganke, iščejo skrite predmete in gesla. Skupine tekmujejo na 10 minut. Zmaga skupina, ki najhitreje opravi opisano pot in pravilno reši več nalog. Cena: 3,00 EUR na osebo.
Skupinske igre z žogo
Poleg organiziranih športnih dejavnosti so v zdravilišču brezplačno na voljo s tartanom obloženo igrišče za nogomet, košarko, rokometno igrišče ter igrišče za odbojko na mivki.
Plesna delavnica
Organiziramo plesno delavnico, ki se konča s prostim plesom. Cena: 4,00 EUR na osebo.
Pohodništvo
• Pohod na Krim (1110 m)
Zaradi dolžine poti (dve uri v eno smer) je pohod primeren za učence višjih razredov.
Cena vodenega pohoda: 4,00 EUR na osebo.
• Pohod na Rotovc (964 m)
Krajši pohod na hrib, ki se nahaja v neposredni bližini zdravilišča. Pogod lahko izvedete tudi sami s pohodnimi palicami, ki so vam na voljo v zdravilišču.
Cena vodenega pohoda: 2,00 EUR na osebo.
• Pohod do jezera
Dolžina poti v obe smeri je 2 ali 3 km. Otroci lahko pod vodstvom učiteljev spoznavajo življenje v vodi in ob njej, potok, sotočje, levi in desni breg, agregatna stanja vode, tekoče in stoječe vode.
• Pohod do Ponikev
Pot v obe smeri je dolga 3,5 km. Rakiška planota je bila nekoč poplavljena, obronki okoliških vzpetin so obkrožali razmeroma veliko jezero, nato pa je voda našla pot v kraško podzemlje. Zdaj preko planote teče le še potok Rakitniščica, ki ponikne na kraju Ponikve. Otroci lahko s pomočjo svojih učiteljev spoznavajo kroženje vode v naravi, izvire, ponikalnice.
Vse pohode lahko izvedete tudi s pohodnimi palicami, ki si jih lahko izposodite tudi v zdravilišču. Cena: 1,50 EUR/par.

Zdravstvene vsebine za učence tretje diade

Prva pomoč

Tečaj obsega 10 ali 20 šolskih ur. Sestavljen je iz teoretičnega in praktičnega dela. Osnovne vsebine:
• pomoč pri krvavitvah, zadušitvah,
• pomoč pri poškodbah (zlomi, zvini, izpahi, rane),
• pomoč pri opeklinah in zastrupitvah.
Cena 10 urnega tečaja prve pomoči: 15,00 EUR na osebo.
Cena 20 urnega tečaja prve pomoči: 25,00 EUR na osebo.

Delavnica o pravilni drži

Spregovorili bomo o pravilni drži in telesnih vajah. Preizkusili bomo tehnike sproščanja, dihalne tehnike, raztezne vaje in vaje za lepo držo. Cena: 2,00 EUR na osebo.
Vse cene že vključujejo DDV in veljajo za skupine, večje od 35 otrok. Za manjše skupine se cene oblikujejo glede na število otrok.

Skip to content