Drugačna šola jahanja

Pri programu drugačne šole jahanja je v ospredju učenje jahanja, pri čem obravnavamo konja kot partnerja, ki ga poskušamo razumeti celostno. To pomeni, da se poleg ravnotežja na konju in sledenja konjevemu gibanju, učimo tudi psihologije ter jasnega odločanja, saj na konju nismo potniki, ampak piloti.
Naši konji so izredno dobro pripravljeni na delo in enako se pričakuje tudi od jahačev. Strogo sledimo postopnemu učenju, ki temelji na individualnem pristopu, saj želimo, da znanje naših jahačev stoji na trdnih temeljih. Na ta način poskrbimo, da med nami ohranjamo jasno komunikacijo, kar je osnova za varno delo s konji.
Drugačno šolo jahanja vodi licencirana inštruktorica jahanja, tako da je po dogovoru možno opravljanje izpitov Jahač 1 in Jahač 2 pri Konjeniški Zvezi Slovenije.

OBVESTILO O ZAČASNEM PRENEHANJU IZVAJANJA PREVENTIVNIH PROGRAMOV 12.3.2020
V skladu z Odredbo o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID+19) vas obveščamo, da od ponedeljka 16.3.2020 dalje, začasno prenehamo sprejemati otroke in mladostnike v program Šola zdravega odraščanja in program Rehabilitacija in/ali reintegracija oseb z motnjami hranjenja in čustvovanja.

AMBULANTNA DEJAVNOST
Do nadaljnjega zaradi zajezitve širjenja koronavirusa, odpovedujemo tako prve kot tudi kontrolne preglede otrok in mladostnikov obravnavanih na CDZOM Brezovica in klinično psihološki ambulanti na Rakitni.

O novem datumu pregleda boste pravočasno obveščeni.

Romana Rasperger, direktorica