Cilji vključitve v program

Šole lulanja je naučiti otroka pravilnega lulanja na zanj prijeten način, s pozitivno stimulacijo, brez kakršnihkoli neprijetnih občutkov. Vsakega otroka pohvalimo za že zelo majhen uspeh, ga bodrimo in nagradimo.
Kako se kažejo težave pri odvajanju vode?
• Uhajanje vode,
• Predolgo zadrževanje vode in razvijanje »lenega« mehurja,
• Ponavljajoča se vnetja in okužbe sečil,
• Nočno močenje postelje,
• Neprijeten vonj zaradi uhajanja vode čez dan…

V kolikor se navedene težave pojavljajo še v času po vstopu v šolo, je to za otroka lahko še posebej obremenjujoče in neprijetno.

Kaj lahko naredijo starši?
Pomembno je, da starši težavo prepoznajo in jo opišejo izbranemu zdravniku. V ambulanti nefrologi ugotovijo ali gre za neosvojen vzorec dnevnega lulanja (in izključijo morebitno fiziološko pogojenost težav), priporočijo Šolo lulanja in izdajo ustrezno napotnico. Postopek se vodi z vednostjo Kliničnega oddelka za nefrologijo na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana in UKC Maribor.

OBVESTILO O ZAČASNEM PRENEHANJU IZVAJANJA PREVENTIVNIH PROGRAMOV 12.3.2020
V skladu z Odredbo o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID+19) vas obveščamo, da od ponedeljka 16.3.2020 dalje, začasno prenehamo sprejemati otroke in mladostnike v program Šola zdravega odraščanja in program Rehabilitacija in/ali reintegracija oseb z motnjami hranjenja in čustvovanja.

AMBULANTNA DEJAVNOST
Do nadaljnjega zaradi zajezitve širjenja koronavirusa, odpovedujemo tako prve kot tudi kontrolne preglede otrok in mladostnikov obravnavanih na CDZOM Brezovica in klinično psihološki ambulanti na Rakitni.

O novem datumu pregleda boste pravočasno obveščeni.

Romana Rasperger, direktorica