ABC Terapije s pomočjo konj

MKZ Rakitna je edini javni zdravstveni zavod v Sloveniji, ki v okviru celostnih terapevtskih programov na področju duševnega zdravja integrira tudi uporabo konj.

Kaj je pedagoško in psihoterapevtsko jahanje?
Pedagoška in psihoterapevtska obravnava s pomočjo konja je ena izmed privlačnejših mednarodno uveljavljenih terapevtskih metod za posameznike, ki imajo težave na področju čustvovanja ter za posameznike, ki imajo za seboj težke življenjske izkušnje, težave v socialnih stikih, nizko samopodobo, ali pa želijo preprosto bolje spoznati sebe in spremeniti svoje vedenje ali počutje.

Pedagoška in psihoterapevtska obravnava s konji v Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna

Psihoterapevtska obravnava s pomočjo konj je v MKZ Rakitna del celostne programe obravnave otrok in mladostnikov. Program je prilagojen polodprti skupini, srečanja potekajo dvakrat tedensko uro in pol. Glede na cilje posameznikov v skupini se strokovno osebje odloči za izbiro terapevtskih metod in postopkov, ki bodo vsakemu članu skupine pomagale pri doseganju njegovega/njenega individualnega cilja.

OBVESTILO O ZAČASNEM PRENEHANJU IZVAJANJA PREVENTIVNIH PROGRAMOV 12.3.2020
V skladu z Odredbo o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID+19) vas obveščamo, da od ponedeljka 16.3.2020 dalje, začasno prenehamo sprejemati otroke in mladostnike v program Šola zdravega odraščanja in program Rehabilitacija in/ali reintegracija oseb z motnjami hranjenja in čustvovanja.

AMBULANTNA DEJAVNOST
Do nadaljnjega zaradi zajezitve širjenja koronavirusa, odpovedujemo tako prve kot tudi kontrolne preglede otrok in mladostnikov obravnavanih na CDZOM Brezovica in klinično psihološki ambulanti na Rakitni.

O novem datumu pregleda boste pravočasno obveščeni.

Romana Rasperger, direktorica